Muovituotteiden suunnittelupalvelu kehittää parhaan mahdollisen tuotteen kuhunkin käyttötarkoitukseen


Muovituotteet ovat hyvä valinta monen alan tarpeisiin. Muoveja käytetään muun muassa elintarviketeollisuudessa, rakentamisessa, kodinkoneissa ja sairaaloissa niiden kestävyyden, muokattavuuden ja hinnan vuoksi. Asiantunteva muovin suunnittelupalvelu osaa valita oikean raaka-aineen ja tuotantomenetelmän jokaiseen tarkoitukseen.

Missä kaikkialla muoveja käytetään?

Muoveja on käytetty jo yli sadan vuoden ajan, ja hyvistä syistä; ne tarjoavat laajan valikoiman erilaisia ominaisuuksia, joita on vaikea saavuttaa muilla materiaaleilla. Muovit ovat kestäviä ja muokattavia, tarvittaessa joustavia, kovia tai pehmeitä ja verrattain helppoja ja halpoja tuottaa.

Elintarviketeollisuudessa muoveja käytetään laajalti pakkausmateriaalina; muovin muokattavuus, kestävyys ja tuotantokustannukset tekevät siitä ideaalin ratkaisun, kun ruokatarvikkeita halutaan pakata hygieenisesti ja turvallisesti.

Muovien käyttö on myös tärkeässä osassa rakentamisessa, varsinkin LVI-ratkaisuissa. Usein sekä vesi-, viemäri- että ilmanvaihtoputket on valmistettu muovista materiaalin hygienian, muokattavuuden, kestävyyden ja keveyden vuoksi.

Muoveja käytetään paljon myös kodinkoneissa ja elektroniikassa, oli kyse sitten pesukoneesta, tietokoneesta tai valaisimista. Muoveja hyödynnetään paljon myös uusiutuvan energian tuotannossa, esimerkiksi aurinkokennoissa ja tuulivoimaloissa sekä sairaaloissa.

Mitä ammattitaitoinen muovituotteiden suunnittelupalvelu ottaa huomioon?

Muovituotteen suunnittelu lähtee materiaalien tuntemuksesta. Muovit ovat kemiallisia seoksia, joiden tärkein ainesosa on suurikokoinen polymeeri. Valmistusprosessissa polymeeriin yhdistetään erilaisia lisäaineita, ja seosta muokataan lämmön ja paineen avulla. Tällä tavoin saadaan aikaan muoveja, joilla on hyvinkin erilaisia ominaisuuksia.

Muovituotteiden suunnittelupalvelu valitsee oikean raaka-aineen kunkin tuotteen haluttujen ominaisuuksien kuten käyttötarpeen, kestävyyden ja hinnan perusteella. Myös esimerkiksi ympäristöystävällisyys vaikuttaa materiaalin valintaan. Suurin osa polymeereista valmistetaan öljystä, mutta niitä voidaan valmistaa myös luonnon raaka-aineista kuten viljasta, puusta, maidosta tai erilaisista rasvoista kuten esimerkiksi rypsiöljystä. On olemassa myös biohajoavia muoveja, jotka on suunniteltu hajoamaan luonnossa vedeksi, hiilidioksidiksi ja biomassaksi.

Raaka-ainevalinta ohjaa valmistusmenetelmän valintaa. Muovituotteita voidaan valmistaa muun muassa ruiskuvalulla, ekstruusiolla, kalanteroinnilla, rotaatiovalulla tai puhallusmuovauksella. Asiantunteva muovituotteiden suunnittelupalvelu valitsee oikean tuotantomenetelmän raaka-aineen ja halutun tuotteen ominaisuuksien perusteella.

Muovi materiaalina tarjoaa lähes rajattoman määrän mahdollisuuksia, joita voidaan hyödyntää tuotesuunnittelussa. Ammattilaisen tekemä onnistunut suunnittelu taas takaa, että tuote vastaa asiakkaan tuotteelle asettamia vaatimuksia.

Suomessa muovituotteita suunnittelee muun muassa Artekno Oy.

minusta

Teollisuuteen ja tuotteiden valmistukseen keskittyvä blogi

Perinteisesti teollisuudella on tarkoitettu tuotantotoimintaa, jossa luonnonvaroja jalostetaan raaka-aineiksi, joista taas valmistetaan kulutushyödykkeitä ihmisille. Teollisuus on kuitenkin aina ollut muutoksessa ja tällä hetkellä suurin muutos liittyy murrokseen, jossa monissa maissa siirrytään enemmän kohti palveluteollisuutta. On kuitenkin olemassa toimialoja, joilla tuotanto pysyy varmasti kulutushyödykkeissä, kuten esimerkiksi elintarviketeollisuus, lääketeollisuus ja tekstiiliteollisuus, jotka tuottavat elintärkeitä tuotteita ihmisille. Oletko koskaan miettinyt, minkälainen tuotantoketju on tuotteiden takana, joita kaupan hyllyltä löydämme? Tervetuloa teollisuuden ja tuotteiden valmistusta pohtivan blogin pariin. Otamme mielellämme vastaan aihetoiveita, joten jos sinulla on mielessä jokin aiheeseen liittyvä teema, josta lukisit mielelläsi lisää, voit ehdottaa sitä vaikkapa kommenteissa. Mielellämme kuulemme myös mielipiteesi aiheeseen liittyen.

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

11 October 2021
Kaivoveden laadun tarkastaminen epäpuhtauksien varalta kannattaa aina. Jotkut kaivoveden epäpuhtaudet ovat havaittavissa maistamalla ja haistamalla, m

23 September 2021
Yksi tärkeimmistä menestymisen edellytyksistä yritykselle on onnistunut tuotekehitys. Jatkuva tuotekehitys on tarpeen jokaisessa yrityksessä, sekä ole

21 September 2021
Muovituotteet ovat hyvä valinta monen alan tarpeisiin. Muoveja käytetään muun muassa elintarviketeollisuudessa, rakentamisessa, kodinkoneissa ja saira

tag